Digital Generations

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ
Digital Generations

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ

01

DCHS

Το Αναπτυξιακό Κέντρο της Καρδιάς της Σλοβενίας (DCHS) είναι ένας υποπεριφερειακός αναπτυξιακός οργανισμός που ιδρύθηκε από τον Δήμο Litija και δραστηριοποιείται στην περιοχή Central Sava στην "Καρδιά της Σλοβενίας". Ηγείται, συντονίζει και συνδέει αναπτυξιακά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή, ιδίως για τους νέους και τους ηλικιωμένους. Η DCHS έχει 20ετή εμπειρία στην ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών στους συγκεκριμένους τομείς και εργάζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: επιχειρηματικότητα, τουρισμός και περιβάλλον. Το πλεονέκτημά της είναι η στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς από όλους τους κύριους τομείς (δημόσιο, ιδιωτικό και ΜΚΟ), η γνώση των αναγκών τους και η ενσωμάτωση καινοτόμων ιδεών και έργων. Ένας από τους σημαντικότερους ρόλους είναι η διαχείριση της Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) - Η καρδιά της Σλοβενίας για την αγροτική ανάπτυξη.
02

RCNE

Το περιφερειακό cluster "North - East" ιδρύθηκε το 2012 και καταχωρήθηκε επίσημα το 2014 ως σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Μέλη του Cluster είναι δήμοι, σχολεία και κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, ΜΚΟ, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, του τουρισμού και των υπηρεσιών κ.λπ.
Το Περιφερειακό Σμήνος "Βορειοανατολικά" εκπροσωπεί επίσης το Ινστιτούτο "Balkan and Black Sea Fresh Foods Marketing Initiative", το οποίο το 2012 άρχισε να λειτουργεί ως ινστιτούτο στο πλαίσιο του Σμήνους. Τα κύρια καθήκοντα του BBSFFMI σχετίζονται με την έρευνα στον τομέα της παραγωγής, της μετασυλλογής, της αποθήκευσης και της εμπορίας νωπών και μεταποιημένων φρούτων, λαχανικών, ψαριών και λουλουδιών, της αγροτικής ανάπτυξης. Το BBSFFMI ασχολείται επίσης με την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών και την παροχή κατάρτισης για την αύξηση των ικανοτήτων των εργαζομένων στη γεωργία και όσων ζουν σε αγροτικές περιοχές.
Μέλος του Cluster είναι επίσης το Balkan and Black Sea Business Institute. Το BBSBI ειδικεύεται στη διαχείριση και ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών.
03

DEFOIN

Το πρόγραμμα Formación para el Desarrollo y la Inserción (DEFOIN) ξεκίνησε το 2009 με την ιδέα της προώθησης της κατάρτισης για την απασχόληση και την ένταξη των εργαζομένων και των ανέργων. Η DEFOIN διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, προωθώντας διάφορες δραστηριότητες παράλληλα με φορείς και κέντρα κατάρτισης. Ο οργανισμός αυτός συμβιβάζεται με τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και την ψηφιοποίησή της, εστιάζοντας πάντα στο όφελος των χρηστών.
Η Four Elements είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ), πιστοποιημένη τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και από το Υπουργείο Υγείας. Είναι ένας καινοτόμος και πρωτοποριακός ελληνικός οργανισμός που επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν:
Κοινωνική ένταξη, Ισότητα των φύλων, Απασχολησιμότητα και ίσες ευκαιρίες, Επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, Εκπαίδευση και ανάπτυξη ικανοτήτων.
Από την ίδρυσή του τέσσερα ELEMENTS έχουν αναλάβει πολυάριθμα έργα και προγράμματα, πολλά σε συνεργασία με μεγάλους καταξιωμένους οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, που απευθύνονται στις ακόλουθες κοινωνικές ομάδες Γυναίκες και ιδιαίτερα γυναίκες σε δύσκολες καταστάσεις, Μετανάστες και πρόσφυγες, Ηλικιωμένοι, Άτομα με σωματικές αναπηρίες και ψυχικές διαταραχές, Μακροχρόνια άνεργοι και άτομα με χαμηλά επαγγελματικά προσόντα.
Αποστολή των Four ELEMENTS είναι να συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη και την αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων της κοινωνίας για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης.
05

KAMNIK

Ο Δήμος Kamnik είναι μια τοπική δημόσια αρχή, που καταλαμβάνει μια έκταση 266 km2 με περίπου 30.000 κατοίκους. Η ίδια η πόλη είναι το πολιτιστικό, διοικητικό και επιχειρηματικό κέντρο του δήμου. Στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνονται η κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη, ο πολεοδομικός σχεδιασμός, η κυκλοφοριακή υποδομή, η ύδρευση, η διαχείριση αποβλήτων, η δημόσια ασφάλεια και προστασία, η στέγαση, η εκπαίδευση κ.λπ. Στο πλαίσιο του Τμήματος Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχουμε συγκροτήσει ένα Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, το οποίο έχει ως πρωταρχικό στόχο την απόκτηση ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων, ενώ παράλληλα με διάφορες δραστηριότητες με αναπτυξιακό προσανατολισμό στοχεύει να συμβάλει στην αξιοποίηση των πολλών αναπτυξιακών δυνατοτήτων του δήμου και, κατά συνέπεια, στην ευημερία των πολιτών μας.
Η E-Seniors είναι μια μη κερδοσκοπική ένωση, που ιδρύθηκε το 2004 από τη Monique EPSTEIN. Στόχος της E-Seniors είναι να καταπολεμήσει τον ηλεκτρονικό αποκλεισμό, παρέχοντας πρόσβαση και κατάρτιση στις ΤΠΕ σε ηλικιωμένους ή/και άτομα με αναπηρία.
Κύριοι στόχοι της είναι: η γεφύρωση και η συρρίκνωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των γενεών, η φροντίδα των ηλικιωμένων με την καταπολέμηση της απομόνωσης των ηλικιωμένων και το άνοιγμα νέων οριζόντων για την αποτελεσματική χρήση του ελεύθερου χρόνου. Από την ίδρυσή της, η E-Seniors παρέχει μαθήματα χρήσης ΤΠΕ για ηλικιωμένους σε διάφορους δημόσιους χώρους και ανοίγει συνεχώς νέους χώρους σε όλη την περιοχή, προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες "εγγύτητας", οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τους ρυθμούς, τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του κοινού-στόχου της.
ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

ΨΗΦΙΑΚΈΣ ΓΕΝΙΈΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΣΧΈΔΙΟ